Quantcast
Channel: کشکول الیاس
Viewing all articles
Browse latest Browse all 223

بزرگترین و قویترین زلزله های جهان

$
0
0
قويترين زمين لرزه هاي دنيا از زمان اختراع لرزه نگارهاي دقيق

1- قويترين زلزله تاريخ از زمان اختراع دستگاههاي لرزه نگاري دقيق در 22 مي 1960 در شيلي به بزرگاي 9.5 درجه در مقياس ريشتر اتفاق افتاد که هزار و 655 کشته، 3 هزار مجروح و 2 ميليون آواره برجاي گذاشت.
براساس گزارش کورييره دلا سرا، سونامي که اين زلزله توليد کرد در هاوايي 61 قرباني گرفت. در آن زمان هنوز سيستمهاي هشدار وجود نداشتند و هنوز کسي نمي دانست که دريا لرزه مي تواند از سراسر اقيانوس عبور کند. اين سونامي در ژاپن 138 نفر و در فيليپين 32 کشته برجاي گذاشت.
2- دومين زمين لرزه شديدي که تاکنون ثبت شده است در 28 مارس 1964 در آلاسکا اتفاق افتاد. کانون زمين لرزه در منطقه "پرنس ويليام ساوند"به بزرگاي 9.2 ريشتر بود. 113 نفر در اثر سونامي و 15 نفر در اثر زلزله جان باختند. در نزديکي جزيره "مونتاگو"، زمين 13 تا 15 متر از جا برخاست. در خليج "والدز"، موج دريا لرزه به ارتفاع 67 متر رسيد و 15 نفر در سواحل کاليفرنيا و اورگان کشته شدند و در کوبا و پرتوريکو نيز امواج بلند غيرعادي مشاهده شد.
3- زلزله 26 ژانويه 2004 دو دقيقه پيش از ساعت 8 بامداد به وقت محلي زلزله اي به شدت 9.1 ريشتر سوماترا را لرزاند. منطقه شمال غربي اين جزيره کاملا ويران شد. سونامي حاصل از اين زلزله تا به تايلند، سواحل سريلانکا، هند و سومالي نيز رسيد و در مجموع 230 هزار نفر کشته برجاي گذاشت. هرچند برخي آمارها حکايت از 300 هزار قرباني دارند.
4- زلزله 4 نوامبر 1952 در ساحل جنوب شرقي جزيره روسي "کامتچاکا"زلزله اي به شدت 9 درجه ريشتر رخ داد. هيچ خبري از تعداد قربانيان اين زلزله منتشر نشده است اما در هاوايي سونامي حاصل از آن موجي به بزرگي 3 متر ايجاد کرد.
5- زلزله 11 مارس 2011 در ژاپن به بزرگي 8.9 ريشتر
طبقه بندي شديدترين زلزله ها بر اساس تعداد قربانيان از ابتداي تاريخ
1- بيش از 800 هزار نفر قرباني در زلزله 8 ريشتري 23 ژانويه 1556 در شانژي چين
2- بين 250 تا 700 هزار نفر قرباني در زلزله 7.5 درجه ريشتر در "تانگشان"چين در 28 جولاي 1976

3- زلزله 22 مي 1960 در شيلي به بزرگاي 9.5 درجه در مقياس ريشتر اتفاق افتاد که هزار و 655 کشته برجاي گذاشت.
4- 250 هزار کشته در زلزله "آنتيکيا"در نزديکي ترکيه 21 مي 528 که احتمالا 8 ريشتر بوده است.
5- زلزله 16 دسامبر 1920 در "گانسو"چين با بزرگاي احتمالا 7.8 ريشتر 235 هزار کشته برجاي گذاشت.
6- در زلزله همراه با سونامي سوماترا در 26 دسامبر 2004 تعداد 230 هزار کشته ثبت شد.
7- زلزله 7 ريشتري 12 ژانويه 2010 در "پورتو پرنس"هائيتي سبب مرگ 223 هزار کشته شد.

 

 

 

==========================================================

پیش بینی زلزله در آینده نزدیک:

مرکز زلزله شناسی امارات متحده عربی پیش بینی مرکز زمین شناسی آمریکا را فقط شایعه دانست و اعلام کرد که زلزله به این بزرگی را نمی شود پیش بینی کرده است.بر اساس اعلام این مرکز قدرت اولیه این زلزله 10 ریشتری می‌تواند کل منطقه را به طور کامل تخریب و در عمق زمین دفن کند.

به گزارش حوادث دات نت ،مرکز زمین شناسی آمریکا از پیش بینی وقوع زلزله‌ای بسیار بزرگ در منطقه خاورمیانه بین 25 تا 30 آوریل (5 تا 10 اردیبهشت) خبر داد.بر اساس گزارش این مرکز گسل بزرگی در عمق 20 کیلومتری زمین از جنوب شرق ایران به سمت کشورهای خلیج فارس به حرکت درآمده و گسل دیگری از سمت شرق ایران به سمت کشورهای پاکستان، هند و شرق آسیا خواهد رفت که باعث ایجاد زلزله‌ای به بزرگی 9 تا 10 ریشتر خواهد شد.

بر اساس اعلام این مرکز قدرت اولیه این زلزله 10 ریشتری می‌تواند کل منطقه را به طور کامل تخریب و در عمق زمین دفن کند.مرکز زمین شناسی آمریکا همچنین نسبت به پس لرزه‌های این زلزله به قدرت 5 ریشتر در جنوب عراق، کویت، قطر، امارات، شرق و مرکز عربستان و شمال شرق عمان هشدار داد که همین پس لرزه‌ها می‌تواند نابودی زیرساخت‌های این کشور‌ها از جمله جاده‌ها، خیابان‌ها، پل‌ها، نیروگاه‌ها، ایستگاه‌های برق، تلفن، فرستنده‌های تلویزیونی، اینترنت، آسمان‌خراش‌ها، برج‌ها و کلیه تاسیسات عمومی این کشور‌ها را نابود کند.همچنین این مرکز هشدار داده است که این زلزله سبب وقوع یک سونامی خطرناک خواهد شد.

هنوز ساعتی از انتشار این خبر به نقل از الوطن نگذشته بود که دکتر مهدی زارع، معاون پژوهشی و فناوری پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله در پاسخ به این که آیا ممکن است چنین اتفاقی رخ بدهد، به خبرآنلاین گفت: امکان وقوع چنین حادثه‌ای بسیار بعید است چرا که اصلا پتانسیل زلزله 10 ریشتری وجود ندارد.

او گفت: بزرگترین زلزله ثبت شده تاریخ، زلزله‌ 9.5 ریشتری بود که در 22 ماه می 1960 در شیلی اتفاق افتاد. این زلزله مربوط به فرورانش بوده که در اقیانوس آرام اتفاق افتاده است.

به گفته زارع امکان وقوع چنین زلزله ای در خاورمیانه وجود ندارد: اگر این پیش‌بینی درباره اقیانوس آرام شده بود باز هم می‌توانستیم بگوییم احتمال دارد اتفاق بیفتد اما در خاورمیانه امکان وقوع زلزله‌ای با این ابعاد وجود ندارد.

همچنین مرکز زلزله شناسی امارات متحده عربی پیش بینی مرکز زمین شناسی آمریکا را فقط شایعه دانست و اعلام کرد که زلزله به این بزرگی را نمی شود پیش بینی کرده است.

 ===============================================================

به گزارش ایلنا، به نقل از روزنامه الوطن آمریکا، مرکز زمین شناسی آمریکا از پیش بینی وقوع زلزله‌ای بسیار بزرگ در منطقه خاورمیانه بین ۲۵ تا ۳۰ آوریل (۵ تا ۱۰ اردیبهشت) خبر داد.

بر اساس گزارش این مرکز گسل بزرگی در عمق ۲۰ کیلومتری زمین از جنوب شرق ایران به سمت کشورهای خلیج فارس به حرکت درآمده و گسل دیگری از سمت شرق ایران به سمت کشورهای پاکستان، هند و شرق آسیا خواهد رفت که باعث ایجاد زلزله‌ای به بزرگی ۹ تا ۱۰ ریشتر خواهد شد.

بر اساس اعلام این مرکز قدرت اولیه این زلزله ۱۰ ریشتری می‌تواند کل منطقه را به طور کامل تخریب و در عمق زمین دفن کند.

مرکز زمین شناسی آمریکا همچنین نسبت به پس لرزه‌های این زلزله به قدرت ۵ ریشتر در جنوب عراق، کویت، قطر، امارات، شرق و مرکز عربستان و شمال شرق عمان هشدار داد که همین پس لرزه‌ها می‌تواند نابودی زیرساخت‌های این کشور‌ها از جمله جاده‌ها، خیابان‌ها، پل‌ها، نیروگاه‌ها، ایستگاه‌های برق، تلفن، فرستنده‌های تلویزیونی، اینترنت، آسمان‌خراش‌ها، برج‌ها و کلیه تاسیسات عمومی این کشور‌ها را نابود کند.

همچنین این مرکز هشدار داده است که این زلزله سبب وقوع یک سونامی خطرناک خواهد شد.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------==============

 

محققان ژاپنی معتقدند که زمین احتمالا در آینده با وقوع زمین لرزه بسیار پر قدرت 10 ریشتری مواجه خواهد شد که خسارات شدیدی درپی دارد.

به گزارش ایسنا، «تورو ماتسوزاوا» محقق مرکز تحقیقات پیش بینی زلزله و فوران آتشفشانی دانشگاه هوهوکو تأکید می کند: انرژی زمین لرزه احتمالی 10 ریشتری آینده، 30 برابر قوی تر از زلزله 9 ریشتری است که ماه مارس 2011 بخش هایی از شمال شرق ژاپن را لرزاند.


به گفته «ماتسوزاوا»، این پیش بینی به معنای قطعی بودن وقوع زمین لرزه 10 ریشتری نیست، چراکه چنین زلزله پر قدرتی هر 10 هزار سال یکبار روی می‌دهد.

چنین زمین لرزه ای باعث لرزش زمین بمدت یک ساعت شده و خطر وقوع سونامی پر قدرتی را در پی خواهد داشت که این سونامی چند روز بطول انجامیده و خسارات بسیار زیادی بر جای می گذارد.






قدرتمندترین زمین لرزه‌ای که تاکنون به ثبت رسیده است، زلزله 9.5 ریشتری در جنوب شیلی است که در سال 1960 میلادی روی داد.

آیا امکان دارد حیات موجودات روی زمین ، با یک زلزله شدید و سونامی نابود شود ؟

 

 

 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 223

Trending Articles